A csapat története

1978. május 1-én egy nagyon fiatal, rendkívül ügyes baráti társaság a felvonulás helyett egy kispályás meccset játszott és ezzel útjára indított egy csapatot…

Húsz évvel később 1998. május 25-én a Rosco SE elleni 7-1-es győzelemmel az IN TIME ARAMIS SE megnyerte az I. Magyar Teremlabdarúgó NB I-es bajnokságot!

A húszhárom év alatt - túlzás nélkül mondhatjuk - az IN TIME ARAMIS SE élő legenda lett, bölcső volt a Futsal, a teremlabdarúgás megszületésénél, éltetője, hajtóereje volt a minőségi teremlabdarúgás kialakításának, a szervezeti keretek kiépítésének, a válogatott csapat nemzetközi szintű felépítésének. Magyarország első, kifejezetten teremlabdarúgásra alakult, nemzetközileg legismertebb egyesülete, mely hazánkban és egész Európában sok hívet szerzett a teremlabdarúgásnak. A 23 év történetének, eredményének, sikereinek és balsikereinek, hangulatának átadására, érzékeltetésére egy terjedelmes kötetre lenne szükség, de csak vázlatosan néhány történést megpróbálunk kiemelni. Az ARAMIS SE történetének első 8 éve az alapító, fiatal, született kispályás focistákból álló baráti társaság, gondtalan, sikert sikerre halmozó játékával telt el. A csapat sajátos stílusával, játékos egyéniségeivel már akkor Budapest legismertebb csapata volt. Így érkezett el az 1986-os mexikói VB előtti Magyar Ifjúság Kupa, melynek győztese 3 hétre kiutazhatott a világbajnokságra, Mexikóba. Sem előtte, sem utána ilyen sok indulóval nem rendeztek tornát Magyarországon. Az ARAMIS SE diadalmasan hosszú menetelés - 21 győzelem - után a döntőben 2-0 arányban kikapott a Püspökladány együttesétől. Az egész csapat gyermekként sírt a mérkőzés után és a traumát igazából sosem heverte ki, de:

EZ A FÁJÓ VERESÉG VOLT A MAGYAR TEREMLABDARÚGÁS SZÜLETÉSNAPJA!

Ugyanis a csapat elhatározta, be kell bizonyítani ország-világnak, hogy az ARAMIS a legjobb csapat! Először megszerveztük, hogy a legjobb budapesti csapatok rendezett bajnokságban induljanak, majd 1989-ben az ország legjobb 6 csapata részére a MIRELITE SZUPER KUPÁT, mely bebizonyította, hogy óriási igény van a szervezett minőségi kispályás labdarúgásra. A csapat akkor már évek óta - a másik karakterisztikus csapattal a KÜLKER KFC-vel együtt - minden nyáron Belgiumban és Hollandiában játszott 2-3 hetet és megismerte a Futsal szabályokat. A sok barát között volt a belga Labdarúgó Szövetség munkatársa Gustav van Dijck, aki a magyar teremlabdarúgás egyik legnagyobb szervezője lett.

Inspirálására és segítségével az ARAMIS SE megrendezte az I. Intercoop Nemzetközi Teremlabdarúgó tornát, amely a futsal magyarországi bemutatkozása volt. A rendezvény átütő sikert aratott, és ezek után alapító tagjai lettünk a Budapesti Kispályás Bizottságnak, és 1989/90-ben elindítottuk az I. Budapesti Kiemelt Teremlabdarúgó Bajnokságot. Rövidesen alapító tagjai lettünk a MLSZ Kispályás Bizottságának is, Ritter Imre megszervezte a Magyar Teremlabdarúgó Válogatottat és ezek után a folyamat - szerencsére - már megállíthatatlan volt.

Már IN TIME ARAMIS SE néven nyertük meg az első ízben kiírt Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokságot az 1997/98 évben.

A következő évek is a sikerekről szóltak: 1998/99-ben Magyar Teremlabdarúgó Kupa győzelem, 1999/2000-ben szintén bajnoki cím valamint Magyar Terem Kupa győzelem, 2000/01-es évadban a Magyar Kupa döntőjében csak büntetőrúgásokkal kaptunk ki. A 2004/05-ös évben ismét megnyertük a Magyar Bajnokságot és a Magyar Kupát is, majd a 2005/06-os évben mindkét sorozatban ezüstérmesek lettünk.

Nemzetközi torna- és kupagyőzelmeinkkel az egyesület és a magyar teremfoci hírnevét mindig büszkén képviseltük. Menetközben, szinte észrevétlenül de mindannyian rájöttünk és elfogadtuk: már régen nem csak az a fontos, hogy az IN TIME ARAMIS legyen a legjobb, hanem az, hogy minél erőteljesebben, eredményesebben fejlődjön a magyarországi teremlabdarúgás.

2007/08-ban sem maradtunk nyomtalanul a magyar futsal világában, ámbár már COLORSPECTRUM ARAMIS  néven, Magyar Futsal Kupa győzelmet és Magyar Futsal Szuperkupa 2.helyezést értünk el.

A 2009-es évben szintén a Magyar Futsal Kupában jeleskedtünk  – a 2.helyen zártunk - , így részt vehettünk az első alkalommal kiírt négy csapatos nemzetközi Mitropa Cup-on, ahol a Fair play díj begyűjtése mellett második helyezést értünk el.

Ezúton is - tiszta szívünkből - köszönjük meg az ARAMIS SE minden alapító tagjának, támogatójának, játékosának, vezetőjének és barátjának amit a csapatért, és egyben az egész magyar teremlabdarúgásért tett!