Strandfoci NB I - döntők 2014

2014. augusztus 02. - 19:50

Az NB I-es BS Plastic Aramis csapatunk fantasztikusan teljesített az Országos Strandlabdarúgó elődöntőjén, főleg hogy idén is a 3 alapcsapat mellé az Aramis tudott bizonyítani, hogy a legjobb 4-be legyen. A sokszoros bajnok Goldwin Plus gárdájával játszottunk a döntőbejutásért, ahol a válogatott egy része volt az ellenfelünk. Végig uraltuk a mérkőzést, az egész Aramis egyénileg és csapatként is legjobb tudását mutatta, a 7:6-os vereség nem tükrözi jól a mérkőzést. Megérdemelten juthattunk volna a döntőbe, de egyéb okok, lehetőségek és az utolsó 2 másodperc ezt megakadályozta. A 3. helyért a szintén válogatott játékosokkal telitűzdelt Bonyhád volt idén is. Megálltuk a helyünket, de kifogyott a gólzsákunk.

A szezon egyik legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó játékosunk, Frank Peti szerezte meg a vezetést a döntőbe jutásért. Azonnal egyenlített ellenfelünk, az első harmadban gyönyörű elemeket és lövéseket láthattunk. A második 12 percet ismét az Aramis kezdte góllal, a még mindig szemet gyönyörködtető játékával megáldott Tóth Szabi. Két gólos előnyre tettünk szert a 16. percben, a sok éve, homokon is jól mozgó Korozmán Krisz által. Hamar jött a gólkülönbség csökkentés a strandfoci egyik királyától, Besenyei Feritől. Egyenlített a címvédő, a világszerte ismert, Fekete Viktor góllal. Vernyik Dávid, góljával is ki akart magasodni a homokfocin, de csak 1 percig hagytuk, hogy vezessenek, hiszen a mindig nyüzsgő Frank Peti dupla góllal bizonyította tehetségét és a csapatunk vezetését vette át a góljaival. A harmadik harmadot magabiztos játékkal és gólelőnnyel kezdtük, rengeteg bravúrt láthattunk a hálóőreinktől Sikur Lalitól és Ledő Lacitól. A dekázgató és bombázó Béres Feri gólja 6:4-es vezetést érte el 26. percben, majd 4perc múlva tudtak zárkózni, a 20 éve strandfocizó bomba Ughy Márk és újabb 4perc után Besenyei Feri góljaival. A szép megmozdulások, a feszültség és a fáradtság nőtt, amíg az idő csökkent. A mérkőzés vége előtt 2 másodperccel, ellenfelünk, a válogatottunk titkos fegyvere egy szép mozdulattal kaput talált, amely a Goldwin újabb döntőbejutását eredményezte.

Összegezve az idei strandfocit, az Aramis összeszedetten és egyik legjobb formáját mutatva játszott. Mindenki, aki idén az Aramis csapatához tartozhatott, büszke lehet magára és elismerés jár neki a játékosok  -a rutinosabb, az újrakezdők és a kezdők is fantasztikusan teljesítettek-, vezetőség, szurkolok és minden támogató, ezúton is köszönjük!

A 3. helyért is szívből játszottunk, de nem tudtuk bizonyítani gólokkal a szezonban lévő jó teljesítményünket. A másik elődöntőből büntetőkkel a bronzmeccsre jutott Bonyhád lendülete győzött. A döntőben pedig, az évek óta legszorosabb meccsen, újra a Goldwin lett a bajnok a Gyöngyössel szemben.

Siófok, Siófoki Nagystrand

Héhalom SE - Aramis SE 7-6 (5-4)

Játékvezetők: Herbály Péter, Baghy Csaba

Héhalom SE: Sydorenko - Fekete, Besenyei, Vernyik, Badalik
Cserék: Apaccarotella, Ughy, Angyalos, Biczi, Ács
Vezetőedző: Csomós Tamás

Aramis SE: Sikur - Vattamány, Vajay, Tősér, Béres
Cserék: Ledő, Frank P., Korozmán, Farsang, Tóth Sz.
Vezetőedző: Soós Ferenc

Gólszerzők: Spaccarotella (3'), Besenyei (16', 34'), Fekete (19', 36'), Vernyik (22'), Ughy (30') ill. Frank P. (2', 23', 23'), Tóth Sz. (15'), Korozmán (16'), Béres (26')

Sárga lap: Vernyik (28') ill. Frank P. (30', Vattamány (35'), Tóth Sz. (35')