Utánpótlás és felnőtt válogatott játékosaink a 2016/17-es szezonban

2017. június 16. - 12:05

Az Aramis SE a 2016/17-es szezonban is több korosztályban adott játékost a futsal válogatottnak, a minifutball és a strandlabdarúgás válogatottnak is. A fiatalok többsége évek óta nevelkedik az Aramis egyesületében, ahol többek már a saját korosztályuk mellett a felnőtt csapatban is kaptak lehetőséget a szakmai fejlődésre edzéseken és/vagy mérkőzéseken Frank Tamás kezei alatt. A játékosok többségénél a szakágakban az Aramis edzői, vezetői áldozatos munkája is sokat tett hozzá, hogy a tehetséges fiatalok oda tudjanak kerülni a magyar nemzeti színeit viselő válogatottakba, hiszen elnökünk Soós Ferenc a labdarúgás bármely formáját ’támogatja’ és az egyesület játékosait segíti a legtöbb-és a legjobb elérésére.

 

Futsal:

Ha futsal utánpótlás nevelésről van szó, akkor hamar felmerül az Aramis neve, hiszen a felnőtt válogatottban is több játékos van, aki volt Aramis játékos és évek alatt folyamatosan több korosztálynak tud kinevelt játékost adni az egyesület, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Az U17-es válogatott állandó kerettagja és biztos hálóőre Dohány Dominik volt, míg bő kerettag volt Szabó Ádám is.

Az U18-as válogatott kerettagja közé tartozott: Pethő Bence, Katona Balázs, Kovács Bálint és Nagy Dávid

Az U19-ben szerepelhettek: Pethő Bence, Mányi Domonkos, Pap Zsombor és Pál Patrik

Az U21-es válogatott alaptagja: Pál Patrik

Az „A” válogatott oszlopos tagja: Szeghy Szabolcs

Idén egyesületünknél Csopaki István ’Zeze’ U17 – U20 utánpótlásedzőként és Frank Tamás az NB I-es csapat edzőjeként tettek sokat, hogy a fiatal játékosok igen is fel legyenek készítve lelkileg és szakmailag is a nemzetközi szintre.

 

Minifutball:

Nem véletlen, hogy az 5+1-es válogatott is szeretettel fordul az Aramishoz, ha a válogatottba keres játékosokat, hiszen az EMF által rendezett első Bajnokok Ligáját 68 csapatból, 13 különböző országból érkezett ellenfelek közül az ARAMIS – MAD DOGS budaörsi 5+1-es csapata lett a bajnok 2016-ban. Egy álom vált valóra, ahol Deményi Gábor és Soós Ferenc által összerakott Aramis – Mad Dogs brigád képviselte Magyarországot.

A 2017-es év minifutball felkészülésében az Aramisból sok játékos kapott meghívást, akik közül volt, aki nem tudta vállalni az EB-n való szereplést: Bognár Bence, Boznánszky Gábor, Büki Baltazár, Cseri Gergő, Da Silva Ribeiro Roni, Gál András, Kiprich Dániel, Pál Patrik és Tajti Bence (hálóőr).

A 2017. júniuásában Brnoban megrendezésre kerülő Minifoci Euróba Bajnokságban szerepeltek az ARAMIS-MAD OGS csapatából: Gál András, Tajti Bence és Fekete Róbert (friss igazolás).

Jelenleg segédedzőként tüsténkedő Csernai Gábor is sok évet töltött el az Aramisban játékosként és utánpótlás edzőként egyaránt, több dicsőséget elérve.

 

Strandlabdarúgás:

Strandfoci is közel áll az Aramis szívéhez, hiszen hosszú éveken keresztül gyűjtötte a bajnoki serlegeket, majd az átalakult rendszerben az NB I-es felnőtt és utánpótlás strandlabdarúgásban is rendszeresen az első 4 helyezett között van. A 2016-os nyáron az Aramis U19-es csapata lett a bajnok.

A strandfoci utánpótlás, majd felnőtt válogatott tagjává nőtte ki magát, szintén több Aramis játékos: Kádár Máté és a két hálóőr Lipők Benjamin és Iváncsik Norbert.

Nem szeretnénk kihagyni, hogy a strandlabdarúgásban jelenlegi válogatott szövetségi kapitánya – Ughy Márk - és az utánpótlás válogatott edzője – Berkes László - is hosszú éveken keresztül futsalban és strandfociban is az Aramis címert viselték magukon, nem kevés sikert elérve mindkét szakágban játékosként az egyesületünkben.

 

A futsalban, a minifutballban és a strandlabdarúgásban is rengeteg új tapasztalat és élmény érte a fiatal és rutinos játékosokat egyaránt a nemzetközi porondon is, sok külföldi utazással a rengeteg munka mellett. A játékosok a saját egyesületükben és a válogatottban is szép teljesítményeket értek el, a fejlődés mellett sok érmet is szereztek.

Büszkék vagyunk a játékosainkra, az edzőikre, a szüleikre és mindenkire, aki hozzátett, hogy ők nemzeti válogatottak legyenek és reméljük a következő szezonban is sokan fognak hasonló vagy még nagyobb sikereket elérni, akár nálunk folytatják pályafutásukat, akár más egyesületeknél.

Reméljük, azt senki sem felejti, hogy hol tanult meg sok dolgot a sikerei eléréséhez.

Az Aramis továbbra is mindenben támogatni fogja a lehetőségeihez képest a játékosokat és reméljük az új Aramis csarnok elkészülése után több futsal rendezvénynek is otthont tud adni majd.